Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe to propozycja przeznaczona dla każdego lokalu gastronomicznego, któremu zależy na wygodniejszy i oszczędniejszym przygotowywaniu wyśmienitych potraw. Dlaczego warto zdecydować się na zakup pieca tego typu? Kiedy warto go zamówić? Gdzie dostępne są piece konwekcyjno-parowe? Sprawdzamy!
Jak działają piece konwekcyjno-parowe?
Urządzenia gastronomiczne jak piece konwekcyjno-parowe przeznaczone są do przygotowywania posiłków z wykorzystaniem dwóch metod – konwekcji, czyli gorącego powietrza, a także pary, która odpowiednio nawilża znajdujące się w nich produkty, aby zapobiegać ich przesuszeniu.
Za pomocą pieca konwekcyjno-parowego można przygotowywać potrawy przez:
-
gotowanie
-
gotowanie na parze
-
pieczenie
-
smażenie
-
grillowanie
Piece pozwalają także na odgrzewanie posiłków i pozwalają na podtrzymanie ich temperatury na odpowiednim poziomie.
Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe, na przykład piece Rational, są w stanie zapewnić swoim klientom dostęp do szerokiej gamy gotowych programów oraz pozwalają na pełną personalizację pracy.
Najczęściej piece konwekcyjno-parowe wykorzystują zasilanie elektryczne. Dzięki swoim energooszczędnym technologiom powodują, że przyrządzanie potraw nie jest związane z wysokim kosztem i pozwalają na oszczędność na rachunkach za prąd.
Kiedy warto zdecydować się na piece konwekcyjno-parowe?
Urządzenia tego typu mają tak naprawdę uniwersalne zastosowanie i doskonale nadają się do przyrządzania potraw w wielu zakładach gastronomicznych.
Bardzo często piece konwekcyjno-parowe wykorzystywane są w restauracjach, ale również w firmach cateringowych, stołówkach, domach przyjęć, dlatego mogą one sprawdzić się w wielu miejscach, aby przygotowywać wysokiej jakości posiłki z różnych surowców – mięs, ryb, owoców morza, warzyw.
Ponadto piece konwekcyjno-parowe mogą być używane w piekarniach i cukierniach do przyrządzania wyśmienitych wypieków.
Gdzie kupować piece konwekcyjno-parowe?
Markowe piece konwekcyjno-parowe są dostępne przede wszystkim w sklepach prowadzących sprzedaż artykułów gastronomicznych. Można zakupić w nich praktycznie wszystko, co potrzebne w lokalu gastronomicznym.
Dobra firma specjalizująca się w dostawie sprzętu gastronomicznego będzie mogła zapewnić obsługę na najwyższym poziomie, która obejmuje między innymi zaprojektowanie kuchni, dobranie odpowiednich sprzętów oraz ich dostawę i montaż u klienta.
Obecnie dostępne w sprzedaży piece konwekcyjno-parowe można sprawdzić już teraz na stronach producentów i sklepów gastronomicznych.
—
HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK
https://hybryda-gastro.pl
TEL: 32 418-72-55
E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl
NIP: 6312312497, REGON: 241677598
ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice
Leave a Reply